Szkolenia pracowników, czyli kulinarna integracja
Coraz więcej właścicieli firm, funkcjonujących na krajowym rynku, stara się w formie dbałości o rozwój pracownika, ale także i rozbudzaniu ich zainteresowań, jako formę spędzania czasu poza firmą, zorganizować raz w roku spotkania zwane integracyjnymi.
Dzięki temu, iż wszyscy pracownicy mogą uczestniczyć wspólnie w zajęciach, robić coś stojąc obok siebie ramię w ramię obojętnie, jakie stanowisko w pracy zajmują, czują się lepiej, czują się także bardziej związani a także i docenienie przez szefostwo firmy.
Dosyć modną ostatnimi czasy formą zajęć organizowanych w ramach takowych spotkań, są warsztaty kulinarne.
Dają one możliwość nie tylko nauczenia się, ale po prostu miłego, wypełnionego śmiechem i radością, spędzania czasu wolnego.
W przypadku pracowników, będących bądź, co bądź siłą najemną, gratyfikacja finansowa z tytułu wykonywanej pracy, jest najważniejszą motywacją do ich działania.
Jednakże inne, zupełnie poboczne działania firmy na rzecz pracownika powodują większe ich zaangażowanie oraz satysfakcję wynikającą z faktu bycia w składzie danego przedsiębiorstwa.